Nog meer spijt

Nog meer spijt

In dit logje schreef ik al dat ik spijt had/nog steeds heb dat ik veel van mijn foto’s in een vlaag van verstandsverbijstering rigoureus van mijn harde schijf heb verwijderd. Inmiddels ben ik ook bezig met een aparte site over Lesbos, omdat ik er steeds meer toe neig om eerder te gaan proberen om voor langere tijd op Lesbos te verblijven, als ik tot mijn pensioen moet wachten duurt dat nog 6 jaar en eigenlijk zie ik het niet zo zitten om nog tot zolang te wachten. Lesbos is al zolang mijn 2e thuis en ik heb het er al zolang over om er langer te verblijven dat ik eigenlijk vind dat het nu tijd word om spijkers met koppen te slaan, wat moet ik nog in Nederland met al die gekke regels die er maar bijkomen.

Afijn, ik dwaal af, zoals wel vaker, doordat ik mijn foto’s aan het uitzoeken ben voor de nieuwe site en ik een aantal als probeersel had bewerkt met fotosjop stuitte ik toevallig op een ander fotobewerkingsprogramma genaamd Capture One. Een programma met nog meer mogelijkheden en dus heb ik mezelf een verjaardagscadeau gegeven om de foto’s die ik gemaakt heb met mijn digitale camera in de vorm van het zogeheten RAW formaat fijn op te leuken (lees nét dat zetje meer geven dan een ander programma dat kan). Ik ben er inmiddels wel achter dat ik -nu ik even met het programma aan het stoeien ben- heel wat kansen heb laten liggen om de weggegooide foto’s te verbeteren, zonder af te doen aan de kwaliteit van de door mij gemaakte foto’s. Ik vond de originele RAW foto’s er altijd wat saai en kleurloos uitzien, maar nu zie ook ik dat dit programma de foto’s er aanmerkelijk beter kan uitlaten zien.  Ik vond ergens in een ver verborgen map op de harde schijf toch nog wat foto’s van Lesbos in het RAW formaat, dus ben ik daarmee aan de slag gegaan.

Een groot gedeelte van de werking van het programma heb ik inmiddels ook alweer onder de knie, maar sommige gedragingen zijn mij nog even een raadsel, reden dat het nog even duurt voordat de site met de opgeleukte foto’s online staat, maar de site komt er zeker te weten. Binnenkort zijn hier wat voorbeelden van nabewerkte en onbewerkte RAW foto’s te vinden, voor nu moest ik een heleboel keren opnieuw beginnen omdat ik een foute gedachtengang had, maar met behulp van wat video’s online gaat het resultaat van de verbeteringen  met grote stappen vooruit, leve mijn Engelengeduld. De komende vakantie kan ik dus helemaal los met een nieuwe geheugen kaart met nog meer geheugen om meer foto’s te gaan maken, door een pijnlijke blessure aan mijn pols heb ik de afgelopen jaren flink wat minder foto’s gemaakt, maar daar gaat zeker verandering in komen dit jaar.

After

Before

After

Before

After

Before

After

Before

After.

Before.

After

Before

Prev Nieuwe dingen
Next Nog 1 poging

Leave a comment