Nog 1 poging

Nog 1 poging

Ik weet wel dat ik door blijf zeuren over het feit dat ik zo lang geleden mijn foto’s zo rigoreus heb weggegooid, maar nu ik heb ontdekt dat ik met het programma Capture One de in RAW gemaakte foto’s veel beter tot hun recht kan laten komen dan dat ik ooit eerder voor mogelijk had gehouden, ga ik nog 1 ultieme poging ondernemen om mijn foto’s terug te halen. De harde schijf die ik destijds gebruikte om al mijn foto’s op het werk in de kluis te bewaren heb ik nog, ik heb alleen 1 snoertje niet meer die maakt dat de harde schijf aangaat.

(De schijf is dusdanig oud dat er in die tijd je nog een extra snoertje nodig was om het ding werkend te krijgen), nu plug en play je met een usb-kabel een externe harde schijf in de computer en hij doet ut. Afijn, ik heb via amazon een snoertje besteld, in de hoop dat ik de schijf niet helemaal heb geformateerd, maar ik heb sterk het idee dat ik dat niet gedaan heb. Er bestaan programma’s die de verwijderde bestanden kunnen terughalen en ik weet dat ik lang geleden zo’n programma heb aangeschaft -én deze nog op mijn oude Windows XP pc heb staan-, omdat ik zoiets al eerder had probeerde met een andere schijf die mijn nieuwe pc niet herkende.

Nu wacht ik op het snoertje wat vandaag moet komen, in de hoop dat ik veel van de weggegooide RAW bestanden weer kan herstellen en hopelijk aan de slag kan met Capture One om veel meer foto’s die ik destijds de moeite niet waard vond te kunnen laten zien op mijn nieuwe website, omdat ik er inmiddels wel achter ben dat ik de gemaakte foto’s er veel beter kan uit kan laten zien, zonder afbreuk te doen aan de door mij gemaakte foto’s. Duimen maar. 

Prev Nog meer spijt
Next Geduld is een schone zaak

Leave a comment