Nieuwe dingen

Nieuwe dingen

Nieuwe dingen leren vind ik -meestal- leuk, het kost soms flink veel tijd om het één en ander onder de knie te krijgen, maar zoals al opgemerkt, ik het daar -meestal- een Engelengeduld voor. Omdat ik nu veel meer bezig ben met mijn site had ik bedacht dat ik mijn site er iets anders uit wilde laten zien. In het begin van het ontstaan van mijn website (zo’n 20 jaar terug) heb ik veel zelf gebouwd, met veel vallen en opstaan, ik was toendertijd eigenlijk best wel trots op elk resultaat. Ik heb mij verdiept in het programma Dreamweaver, in php, in css, zelfs een klein beetje in het schrijven van programmeertaal, nu zou het resultaat wat ik destijds had gemaakt er kinderachtig en achterhaald uitzien. Dat kan natuurlijk ook niet anders, de tijd schrijdt voort, de mogelijkheden ook, in veel dingen kon ik echter nog steeds wel meegaan en kon ik begrijpen hoe het werkte. Sinds ik het programma WordPress zo ergens in 2006 ontdekte ging er weer een andere wereld voor me open. WordPress is in mei 2003 gelanceerd en één van de bekendste Content Management Systemen (CMS) in de wereld. Een CMS is (online) software die het mogelijk maakt om eenvoudig zelf een website te bouwen en beheren.

Tegenwoordig kan je kant en klare WordPress themes kopen, waarom zou je het wiel uit gaan vinden als je voor 60 á 70 euro een kant en klaar theme kan uploaden en daarmee aan de slag gaan? Maar tegelijkertijd missen ze vaak nét dat stukje wat ik graag werkend zou willen zien. Ik heb echter nu een theme gevonden waar ik wat mee kan. Het heeft even geduurd, want het theme gebruikt de plugin Elementor (ik kan daar niets aan doen, dat heet nu eenmaal zo), en tot voor kort had ik daar een bloedhekel aan, ik begreep de werking opeens niet meer, en ik wilde er ook geen tijd aan besteden, (niet echt iets voor mij, ik werd er ongeduldig, moedeloos en ook wel een beetje bozig van). Met regelmaat heb ik gedacht, ik gooi de pc uit het raam en ga iets anders doen, (macrameeën, breien of diamond painten).

Omdat ik niet anders kon, -anders lukte het niet zoals ik wilde- heb ik uiteindelijk min of meer gedwongen toch de tijd moeten nemen om online naar filmpjes en tips en tricks te kijken en met mijn Engelengeduld begon ik de werking van het programma toch weer te snappen, ditmaal dus met wat hulp, maar ook ik word een dagje ouder, met heel veel keren opnieuw proberen ben ik op een punt gekomen dat ik tevreden ben met hoe het eruit ziet, de puntjes op de i moeten nog komen, maar die zijn nabij. De mogelijkheden zijn weer oneindig, dus ik leer nog elke dag meer over de mogelijkheden, maar ik vind -al zeg ik het zelf- het resultaat al “bijna ok”.

Prev Foto's van Lesbos

Leave a comment